بزرگترین معادن الماس جهان را بشناسیم

لعل سبز رضوان

در این مقاله می‌خواهیم در مورد معادن بزرگ الماس و سایر سنگ های قیمتی در جهان صحبت کنیم و آن‌ها را معرفی و تا حدودی بررسی کنیم.
کشور روسیه بزرگترین معادن الماس جهان را دارا می‌باشد. این کشور از لحاظ معادن الماس در جایگاه اول قرار دارد
ذخایر قابل توجهی از معادن در جهان وجود دارد و این ذخایر قابل اندازه گیری بیشتر از یک میلیارد قیراط هستند.

کشور بوتسوانا دومین کشور از لحاظ داشتن معادن الماس است که در جایگاه دوم قرار دارد.
در گذشته‌های دور کشوری که دارای معادن الماس بود کشور هندوستان بود. از سال ۱۹۲۶ به بعد معادن الماس در سایر نقاط زمین کشف شدند.

امروزه ۱۰ معدن بزرگ الماس در جهان وجود دارد. سوال این جاست که بزرگترین معادن الماس جهان در کجا قرار دارند؟ در این گزارش در مورد معادن بزرگ الماس در جهان بحث می‌کنیم.

الماس چیست؟

6

قبل از آشنایی با بزرگترین معادن الماس جهان بهتر است با الماس آشنا شوید.

الماس یک کانی است که از کربن‌ها با فشردگی بالا تشکیل شده است. در گذشته از الماس به عنوان یک سنگ گران قیمت و محافظ در بعد روحانی استفاده می‌شد. از گذشته تا به الان این کانی ارزشمند به عنوان یک سنگ گران قیمت و نایاب شناخته می‌شود.
از جمله مشخصات این سنگ می‌توان به درخشندگی و سختی بالا و زیبایی ظاهری اشاره کرد. این مشخصات سبب شده تا همواره از گذشته تا به الان مورد توجه انسان‌ها قرار گیرد.

بشر نام این سنگ قیمتی را پادشاه سنگ‌های قیمتی گذاشته است. در گذشته‌های دور از این سنگ ارزشمند به عنوان یک سنگ موثر برای افزایش قدرت جسمانی یاد می‌کردند. در منابع کهن ایرانی نیز سنگ الماس برطرف کننده مشکلات معده و گوارشی و بیماری صرع بود.

آشنایی با معادن و شرکت‌های الماس

 

از هزاران سال پیش تا الان الماس‌ها به عنوان یک سنگ ارزشمند که خوش اقبالی می‌آورند شناخته می‌شوند. هر چند که این سنگ‌های قیمتی در مقایسه با فلز طلا بخش کوچکتری محسوب می‌شوند.

به طور کلی در سراسر جهان ۳۸ معدن وجود دارد. در ادامه بزرگترین معادن الماس جهان را نام می‌بریم. بزرگترین معادن الماس در چندین کشور در جهان قرار دارد.
الماس‌ها بعد از استخراج برش داده و صیقل داده می‌شوند. معدن‌های الماس در قاره‌های مختلف قرار دارد و همانطور که اشاره کردیم بعضی از کشورهای پیشرو در این زمینه هستند. از جمله مناطقی که در آن معادن الماس وجود دارد می‌توان به مناطقی در روسیه و بوتسوانا، آنگولا، آفریقای جنوبی، کشورهای اروپایی و … اشاره کرد.

1.معدن وانگ و اوداچی

لعل سبز رضوان-معدن اوداچی

بزرگترین معادن الماس جهان در جنوب غربی گابورون و پایتخت بوتوسوانا قرار دارد. به طور کلی ذخایر موجود در معدن وانگ 166.6 میلیون قیراط تخمین زده شده است. از سال ۱۹۸۲ کار استخراج از معدن وانگ را شروع کردند. با توجه به پروژه توسعه استخراج، استخراج از این معدن تا سال ۲۰۳۴ ادامه خواهد داشت.
معدن اواداچی یکی دیگر از معادن بزرگ جهان به شمار می‌رود که 164.46 میلیون قیراط را در خود جای داده است. این معدن در قسمت یاکوتای کشور روسیه قرار دارد و جزو سومین معدن بزرگ در جهان شناخته می‌شود. از سال ۱۹۷۱ با استفاده از لوله، کار استخراج از معدن اواداچی را آغاز کردند. در حال حاضر با استفاده از لوله به صورت زیرزمینی کار استخراج از این معدن را انجام می‌دهند.

 

2.معدن نوربا

لعل سبز رضوان-معدن نوربا

Nakyn, Sakha Republic, Russia, November 15, 2013.

یکی دیگر از بزرگترین معادن الماس جهان معدن نوربا است که در کشور روسیه قرار دارد. این معدن در چند کیلومتری شمال غربی نوربا قرار داشته و یک معدن روباز است. میزان ذخایر احتمالی این معدن روباز 132.75 میلیون قیراط تخمین زده شده است. کار استخراج از این معدن در روش رو باز با استفاده از لوله انجام گرفته است.
در عمق ۳۴۵ متر از طریق لوله الماس استخراج می‌کنند. به طور کلی برای استخراج از این مدل عمق ۷۵۰ متر در نظر گرفته شده است. در سال ۲۰۰۰ استخراج الماس از این معدن را شروع کرده اند. در سال ۲۰۱۴ برداشت باطله برداری و در سال ۲۰۱۵ استخراج از معدن آغاز شد. تا سال ۲۰۲۲ برای استخراج از این معدن برنامه ریزی کرده اند.

 

3.معدن اوراپا و آخال

 

لعل سبز رضوان-معدن اوراپا

 

یکی دیگر از بزرگترین معادن الماس جهان معدن الماس اوراپا است که میزان ذخایر آن در سال ۲۰۱۸، 131.2 میلیون قیراط تخمین زده شده است. این معدن ارزشمند در غرب فرانسیس تاون یا مرکز بوتسوانا قرار دارد. از سال ۱۹۷۱ عملیات استخراج از معدن اوراپا را شروع کردند.
در عمق ۲۵۰ متری عملیات حفاری و استخراج انجام می‌گیرد. تا سال ۲۰۲۶ این عمق به ۴۵۰ متر می‌رسد. یکی دیگر از معادن شناخته شده در جهان معدن آخال است. این معدن در یاکوتای روسیه قرار داشته و بزرگترین معادن به شمار می‌رود. ذخایر احتمالی و اثبات شده این معدن 175.56 میلیون قیراط تخمین زده شده است.

4.معدن کاتوکا

 

لعل سبز رضوان-معدن کاکوتا

 

یکی دیگر از بزرگترین معادن الماس جهان معدن گودال باز کاکوتا است. این معدن در آنگولا و در اطراف سائوریمو قرار دارد. در واقع لوکیشن دقیق این معدن در چند کیلومتری پایتخت آنگولا یا شرق لوندا است. میزان ذخایر احتمالی این معدن 130میلیون قیراط تخمین زده شده است.
از سال ۱۹۹۳ شروع به استخراج و بهره برداری از این معدن کرده اند. در سال ۲۰۱۶ میزان الماس استخراج شده 65.7 میلیون قیراط بود. این میزان الماس استخراج شده ۷۵ درصد از تولید الماس را در این کشور تشکیل می‌داد. در عمق ۲۴۵ متر شروع به عملیات معدن کاری در معدن کاتوکا کرده‌‌اند که هنوز هم ادامه دارد و از الماس‌های با ارزش و قیمتی استخراج می‌شود.

5.معدن ونتیا

 

یکی دیگر از شناخته شده‌ترین و بزرگترین معادن الماس جهان معدن ونتیا است. این معدن در آفریقای جنوبی قرار دارد. لوکیشن دقیق معدن در ۸۰ کیلومتری استان لیمپوپو است. در سال ۲۰۱۸ میزان اثبات شده ذخایر در این معدن ۹2.4 میلیون تن قیراط الماس بود. این معدن جزو بزرگترین معادن الماس در آفریقای جنوبی به شمار می‌رود. در سال ۲۰۱۸ این معدن توانست 4.2 میلیون تن قیراط تولید کند.
برای استخراج الماس از این معدن تا ۱۲ کیلومتر لوله کیمبرلیت قرار داده اند. پیش بینی شده بود که عملیات استخراج الماس از معدن ونتیا تا سال ۲۰۲۱ به صورت روباز انجام گیرد و بعد از سال ۲۰۲۱ عملیات برداشت به صورت زیرزمینی باشد. عمق معدن زنت یا ۴۵۰ متر بوده و پیش بینی کرده‌‌اند که عملیات برداشت زیرزمینی ۳۱ سال به طول بینجامد. از سال ۲۰۱۳ شروع به عملیات حفاری زیر زمینی کرده اند.

6.معدن لومونوسوف

یکی دیگر از شناخته شده‌ترین و بزرگترین معادن الماس جهان در اروپا است. نام این معدن بزرگ در اروپا، لومونوسوف است. این معدن بزرگترین ذخایر الماس اروپا را در خود جای داده است. در سال ۲۰۱۸ میزان احتمالی ذخایر این معدن ۷3.89 میلیون تومان تخمین زده شده است. این ذخایر الماس در آرخانگلسک در کشور روسیه قرار دارد. در سال ۲۰۰۵ شروع به انجام استخراج روباز از معدن لومونوسوف کرده اند.

7.با معدن میر

یکی دیگر از شناخته شده‌ترین و بزرگترین معادن الماس جهان در کشور روسیه قرار دارد. معدن میر یکی دیگر از معادن الماس روسیه است که در قسمت یاکوتای قرار دارد. در سال ۲۰۱۸ میزان ذخایر احتمالی تخمین زده شده این معدن ۵۷.77 میلیون قیراط است. در سال ۱۹۵۷ تا ۲۰۰۱ از این معدن به صورت روباز بهره برداری کردند. در سال ۲۰۰۹ شروع به حفاری زیر زمینی از معدن میر در روسیه کردند. در سال ۲۰۱۷ برای برداری از این معدن متوقف شد و دلیل آن ریزش معدن بود. قرار شد از سال ۲۰۳۰ با انجام بررسی ایمنی دوباره بهره برداری از معدن از سر گرفته شود.

8.معدن اکات

لعل سبز رضوان-معدن اکاتی

 

یکی دیگر از شناخته شده‌ترین معدن الماس، معدن الماس اکاتی است. این معدن در شمال غربی کانادا قرار دارد. لوکیشن دقیق معدن در منطقه لاگ دی گراس کانادا است. در سال ۱۹۹۱ شروع به استخراج از این معدن کرده اند. در واقع معدن اکاتی اولین معدن الماس در کشور کانادا به صورت روباز و زیرزمینی بوده که از آن بهره برداری کرده‌‌اند. میزان ذخایر احتمالی تخمین زده شده در سال ۲۰۱۷ در معدن آکاتی کانادا ۱۰5.4 میلیون قیراط بود.

معادن بزرگ الماس در ایران

در نهایت در این جا به معادن الماس در کشور خودمان می‌پردازیم. در واقع آنطور که در کشورهای مختلف جهان معادن بزرگ و شناخته شده قرار دارد در کشور ما دیده نمی‌شود. به عبارت دیگر در کشورمان معادن الماس با ظرفیت و حجم معادن گفته شده وجود ندارد. از گذشته تا به الان اکتشافات گسترده‌‌ای از الماس ایرانی در ایران انجام نگرفته است. کشور بزرگ ایران در یکی از بزرگ‌ترین کمربند‌های کانی زایی قرار دارد. از گذشته تا بر اساس وجود رخنمون‌های سنگی گوناگون تا امروزه رخدادهای گوناگون را متحمل شده سبب شده تا کانی‌های مختلفی در این قسمت ایجاد شود.
بسیاری از این کانی‌ها در صورتی که صیقل و تراش بخورند به عنوان یک سنگ ارزشمند شناخته می‌شوند. قدمت سنگ الماس در طبیعت حدود ۳ میلیارد سال است. در گذشته‌های بسیار دور برای اولین بار انسان‌ها این سنگ نایاب را در هندوستان پیدا کردند. یکی از غنی‌ترین و بزرگترین معادن الماس در کشور هند قرار دارد که بسیاری از الماس‌های با ارزش و قیمتی از آن جا استخراج شده اند.