گران قیمت ترین سنگهای جهان

لعل سبز رضوان-گرانترین سنگ ها

۵ سنگ گران قیمت جهان به دلیل زیبایی، کمیاب بودن و ارزش بالا، مورد توجه همگان قرار گرفته اند. گران‌ترین سنگ‌های قیمتی جهان بیشتر در آفریقای جنوبی، هند و استرالیا استخراج می‌شوند.با ارزش‌ترین سنگ‌های شفاف، مات یا رنگی، زمانی که ماهرانه تراشیده می‌شوند و در جواهرات نفیس مورد استفاده قرار می‌گیرند، بهترین حالت و شکل ظاهری خود را پیدا می‌کنند. در ادامه گران قیمت ترین سنگهای جهان را به شما معرفی خواهیم کرد.

گران‌ترین سنگ‌های قیمتی جهان

1.الماس آبی

لعل سبز رضوان-الماس ابی

 

الماس آبی معروف به اوپنهایمر آبی رکورد بالاترین قیمت در هر قیراط را دارد، اگرچه الماس ستاره صورتی گران‌ترین جواهری است که تا به حال فروخته شده است.

مقادیر کمی از بور به الماس‌های آبی، رنگ مشخصی می‌دهد و این رنگ همان رنگی است که این الماس را خاص و منحصر به فرد می‌کند. الماس‌های آبی متعلق به یک زیر شاخه الماس به نام الماس‌های رنگی فانتزی هستند.

این الماس که به افتخار مالک سابق خود آبی اوپنهایمر نام گرفت، با قیمت نهایی 57.5 میلیون دلار فروخته شد.

قیمت بالای این الماس آبی گرانبها به همه یادآوری می‌کند که الماس‌های آبی تا چه اندازه ارزشمند و مورد توجه هستند. در زیبایی و ارزش الماس آبی هیچ شکی وجود ندارد.

می‌توان گفت الماس‌های آبی اصیل، به‌ویژه الماس‌های با کیفیت و اندازه عالی، تنها به دست کسانی می‌رسد که از پرداخت هیچ گونه هزینه‌‌ای هراس ندارند.

2. یشم

یشم-لعل سبز رضوان
جیدیت یکی از مواد معدنی است که معمولاً به عنوان یشم به بازار عرضه می‌شود، سنگی که هزاران سال است در چین، نیوزلند، آمریکای شمالی و سایر مناطق با ارزش بوده است.

یک کانی پیروکسن مونوکلینیک، با ضخامت خاص حدود 3.4، به رنگ یشم و سبز روشن، متراکم و دارای سختی مقیاس از 6.5 تا 7 است.

یکی از گران قیمت ترین سنگهای جهان، جیدیت با بهترین کیفیت می‌تواند تا ۳ میلیون دلار در هر قیراط فروخته شود.

در سال ۲۰۱۴ زمانی که یک گردنبند یشم با ۲۷ مهره یشم با کیفیت به قیمت 27.44 میلیون دلار در حراجی هنگ کنگ فروخته شد، تیتر خبرها شد.

3. الماس صورتی

 

لعل سبز رضوان-الماس صورتی
کمیاب بودن و رنگ زرق و برق الماس‌های صورتی دو مورد از دلایلی است که آنها را در میان گران قیمت ترین سنگهای جهان  قرار داده است.

این سنگ‌ها در استرالیا، برزیل، کانادا، هند، سیبری، آفریقای جنوبی و تانزانیا یافت می‌شوند. علیرغم استخراج در چندین مکان، این جواهرات صورتی آنقدر کمیاب هستند که تنها 0.1 درصد از الماس‌های جهان را تشکیل می‌دهند.

تنها نمونه بی‌عیب و نقص از با ارزش‌ترین سنگ‌های قیمتی، ستاره صورتی 59.60 قیراطی است که در حراجی هنگ کنگ در سال ۲۰۱۷ به قیمت باورنکردنی 71.2 میلیون دلار فروخته شد. که البته قیمت آن به 1.19 میلیون دلار در هر قیراط کاهش می‌یابد.

الماس ستاره صورتی با تراش مخلوط بیضی شکل، با وزن شگفت انگیز، شفافیت، رنگ و اندازه مناسب یکی از مطلوب‌ترین سنگ‌های قیمتی موجود در جهان است.

4.الماس قرمز

لعل سبز رضوان-الماس قرمز

 

از گران قیمت‌ترین سنگ‌های جهان، الماس قرمز است.

الماس‌های قرمز نسبت به اعضای خانواده آبی و صورتی کمیاب‌تر هستند. همچنین خواص معدنی مشابهی با سنگ‌های بی‌رنگ رایج دارند.

منبع دقیق رنگ آنها ناشناخته است، اگرچه برخی از گوهرشناسان فکر می‌کنند که علت آن اتم‌هایی است که در داخل ساختار سنگ وجود دارند. برخلاف الماس‌های رنگی دیگر که در تشکیل آنها ناخالصی‌هایی وجود دارد، الماس‌های قرمز به طور کامل از کربن تشکیل شده اند.

چهارمین جواهر گران قیمت دنیا در استرالیا، برزیل، روسیه و چند کشور آفریقایی استخراج می‌شود.

بزرگترین نمونه‌‌ای که تا به حال پیدا شده است الماس قرمز موسایف است. این سنگ که توسط یک معدنچی برزیلی کشف شد، 13.9 قیراط وزن داشت. اندازه سنگ تراش خورده 5.11 قیراط و ارزش تخمینی آن ۲۰ میلیون دلار است.

الماس قرمز معمولاً به ازای هر قیراط تقریباً ۱ میلیون دلار فروخته می‌شود.

5.سنگ زمرد

از گران‌ترین سنگ‌های قیمتی جهان، زمرد است. زمرد یکی از معروف‌ترین سنگ‌های سبز جهان است.

رنگ سبز به دلیل مقادیر کمی کروم و وانادیوم ایجاد می‌شود. این سنگ علاوه بر رنگ خیره کننده، به دلیل سختی آن که بین 7.5 تا ۸ در مقیاس Mohs است، در رده گران قیمت‌ترین سنگ‌های جهان قرار می‌گیرد. این جواهر مجلل در افغانستان، برزیل، بلغارستان، کامبوج، مصر، هند، ماداگاسکار، پاکستان و کشورهای دیگر یافت می‌شود.

بزرگترین زمرد بی‌عیب و نقص جهان زمرد راکفلر است که در یک حراجی در سال ۲۰۱۷ به قیمت 5.5 میلیون دلار فروخته شد.

 

معروف‌ترین سنگ‌های قیمتی جهان

 

gemrezvan2

⦁ الکساندریت

 

دما و نور می‌توانند باعث شوند که سنگ الکساندریت سبز، صورتی یا قرمز به نظر برسد. آنها بیشتر در روسیه یافت می‌شوند، اما در هند، سریلانکا و تانزانیا نیز استخراج می‌شوند.

بزرگترین نمونه سنگ الکساندریت، یک سنگ 65.08 قیراطی به ارزش بیش از ۴ میلیون دلار اسن که تقریباً ۷۰۰۰۰ دلار در هر قیراط فروخته می‌شود.

⦁ ماسگراویت

از دیگر گران قیمت‌ترین سنگ‌های جهان، ماسگراویت است. سنگ ماسگراویت یک ماده معدنی اکسیدی کمیاب است که در استرالیای جنوبی استخراج می‌شود.

این ماده معدنی در سال ۱۹۶۷ کشف شد و از آن زمان تاکنون به عنوان یکی از ارزشمندترین سنگ‌های قیمتی شناخته شده است.

رنگ ماسگراویت از سبز تا سبز خاکستری متغیر است. سختی آن بین ۸ تا ۸.5 در مقیاس Mohs اندازه گیری می‌شود.
نادر بودن این سنگ باعث شده است که قیمت آن به ۳۵۰۰۰ دلار در هر قیراط برسد.

⦁ عقیق سیاه

وقتی بیشتر مردم به عقیق فکر می‌کنند، احتمال زیادی وجود دارد که به سنگ‌های شیری رنگی بیاندیشند که شبیه تکه‌هایی از نور رنگین کمان هستند. عقیق‌های سیاه، با این حال، ظاهری تیره دارند.

در میان گران‌ترین سنگ‌های قیمتی جهان، آنها منحصراً در استرالیا استخراج می‌شوند و می‌توانند تا ۹۵۰۰ دلار در هر قیراط به فروش برسند.

 

ویژگی های سنگ‌های قیمتی

 

با دانستن مشخصات سنگ‌های قیمتی می‌توانید با اطمینان بیشتری خرید خود را انجام دهید. علاوه بر این، آشنایی با ویژگی‌های سنگ‌های قیمتی به شما در طراحی جواهرات کمک زیادی خواهد کرد.

 

⦁ رنگدر معرفی سنگ‌های قیمتی جهان، رنگ نقش مهمی دارد. رنگ به عنوان مهم‌ترین ویژگی یک سنگ قیمتی در نظر گرفته می‌شود.رنگ‌های زیبای جواهرات مانند یاقوت، یاقوت کبود، زمرد و آمتیست جذابیت اصلی آنهاست. بسیاری از جواهرسازان رنگ را مهمترین معیار ارزیابی می‌دانند.

در کل نگین‌های بی‌رنگ زیبایی کمتری دارند اما الماس یک استثنا است. الماس انتخاب اصلی بسیاری از مردم است اگرچه معمولاً بی‌رنگ است. رنگ سنگ قیمتی با رنگ، تن و اشباع تعیین می‌شود.

رنگ، نشان دهنده خلوص رنگ است. سنگ‌های قیمتی که علاوه بر رنگ اصلی و خالص، رنگ‌های دیگر را نیز نشان می‌دهند، به عنوان بالاترین کیفیت شناخته می‌شوند. به عنوان مثال، یاقوت به رنگ قرمز مایل به نارنجی و کمی قرمز مایل به ارغوانی وجود دارد.

تن، به عمق رنگ اشاره دارد. رنگ سنگ‌های قیمتی به صورت روشن، متوسط روشن، متوسط، متوسط تیره و تیره توصیف می‌شود.اشباع، نشان دهنده درجه‌‌ای است که سنگ جواهر فاقد رنگ‌های قهوه‌‌ای یا خاکستری است.

 

⦁ وضوح

هنگام مقایسه سنگ‌های قیمتی، شفافیت یک عامل مهم است. تقریباً همه سنگ‌های قیمتی حاوی آخال‌هایی هستند، زیرا سنگ‌های قیمتی تحت شرایط خاصی تشکیل می‌شوند و باید آثاری از مواد معدنی، ترک‌ها یا شکاف‌ها در آنها وجود داشته باشد.

 

⦁ تراش

گران قیمت‌ترین سنگ‎های جهان، دارای تراش منحصر به فرد هستند. تراش یک سنگ قیمتی مانند الماس باعث افزایش زیبایی و ارزش کلی آن می‌شود.یک برش سنگ قیمتی خوب، یکنواخت‌ترین رنگ را به نمایش می‌گذارد، اجزای آن را به کمترین میزان کاهش می‌دهد و تقارن و تناسب کلی را به نمایش می‌گذارد.

 

⦁ قیراط
وزن یک سنگ قیمتی لزوماً با اندازه آن تناسب ندارد بلکه با چگالی آن مطابقت دارد. سنگ‌های قیمتی مختلف چگالی متفاوتی دارند، بنابراین دو سنگ قیمتی با اندازه یکسان ممکن است از نظر وزن بسیار متفاوت باشند.

ارزش سنگ قیمتی با وزن یا چگالی آن تعیین می‌شود، نه اندازه آن.

 

⦁ درخشش

از مشخصات سنگ‌های قیمتی، درخشندگی است. درخشندگی یک سنگ قیمتی به کمیت و کیفیت نور منعکس شده از سطح آن اشاره دارد.معمولاً شامل انعکاس، انکسار، پراکندگی و وجه است. درخشندگی واقعی یک سنگ قیمتی ممکن است کمتر از درخشش ایده‌آل آن باشد، زیرا سطح مهارت لپیداری، مقدار آخال‌ها و برخی تغییرات شیمیایی یا فیزیکی مانند اکسیداسیون یا ساییدگی وجود دارد.

هنگام طراحی یک جواهر، درخشندگی علاوه بر رنگ، نقش مهمی ایفا می‌کند. درخشش می‌تواند بر ظاهر یک قطعه تأثیر بگذارد، بنابراین عامل مهمی است که باید برای طراحان در نظر گرفته شود.

 

⦁ کمیاب بودن

کمیاب بودن یک سنگ قیمتی منحصر به فرد، ارزش بی‌نظیری را به آن می‌دهد و تمایل مردم را برای داشتن آن افزایش می‌دهد. کمیاب بودن یکی از تعیین کننده‌ترین عوامل برای تعیین قیمت سنگ‌های قیمتی است.بسیاری از سنگ‌های قیمتی بسیار رایج هستند، اما رنگ استثنایی و وضوح آنها باعث نادر شدن آنها می‌شود.

 

⦁ سختی

سختی را می‌توان به عنوان مقاومت سنگ قیمتی در برابر سایش توصیف کرد. مقیاس سختی Mohs مقیاسی است که برای اندازه گیری سختی یک سنگ قیمتی در مقیاس ۱ تا ۱۰ استفاده می‌شود.الماس در مقیاس Mohs در رتبه ۱۰ قرار دارد که سخت‌ترین ماده طبیعی است.

سنگ‌های قیمتی سخت که می‌توانند در برابر سایش مقاومت کنند، برای استفاده در جواهرات روزمره ایده آل‌تر هستند. این یکی از دلایلی است که از الماس همیشه در حلقه‌های ازدواج استفاده می‌شود.

سنگ‌های قیمتی که سختی کمتری دارند را می‌توان در گوشواره و گردنبند استفاده کرد چرا که مستعد خراشیدگی هستند.

سخن پایانی

سنگ‌های قیمتی بسیاری در دنیا کشف می‌شوند که هر یک دارای رنگ، تراش و خلوص منحصر به فرد هستند. در کشورهای مختلفی برخی از سنگ‌ها از لحاظ چگالی بسیار منحصر به فرد هستند و به عنوان یک سنگ خاص در مزایده‌ها به فروش می‌رسند.

در اینجا ما ۵ مورد از گران قیمت ترین سنگهای جهان را معرفی کردیم همچنین گالری لعل سبز رضوان در کنار مشاوره و کارشناسی رایگان با اطمینان پذیرای معاملات خرید و فروش سنگ ها و گوهرهای قیمتی از سراسر ایران می باشد